Pandișpan cu brânză de vaci

de iry-gabriela in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 29337 vizualizari

 

Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca adaugandu-i si stafide. Este pufoasă, gustoasă, sățioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă ,
  • 5 linguri de zahăr,
  • 100ml ulei,
  • 150g de faina,
  • Un plic zahar vanilat,
  • Un praf de copt si un praf de sare.
  • Pentru branza avem nevoie de:
  • 3 ouă,
  • 300g de brânză de vaci,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • Un plic zahăr vanilat,
  • 4 linguri de gris,
  • 2 linguri da smântână.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandișpan cu brânză de vaci:

Pentru inceput pregatim brânza,  pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Separat, separam albusurile de galbenusuri.

Albușurile le batem cu mixerul împreună cu un praf de sare.

Apoi se adaugă treptat zaharul mixând până devine ca o bezea ce nu se desprinde de castron.

In albusurile batute astfel se vor adauga ouale, unul cate unul.

După ce s-au încorporat ouale, vom adauga uleiul putin cate putin, mixând continuu. 

La final vom adauga faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor de sus in jos pentru a nu se lasa compoziția. 

Sa nu uit, zaharul vanilat, l-am adaugat in momentul cand mixam albusurile, deoarece copila mea  vroia sa ma ajute si nu am putut sa scap de ea.

In această compozitie am adaugat,  putin cate putin, din compozitia de  brânză pregătită,  amestecand usor până la omogenizare.

Separat am pregatit o forma de tort cu margine detasabila, asezand pe fund ei foaie cerata pentru copt.

Am uns peretii si fundul tavii cu ulei după care am tapetat-o cu faină  si am răsturnat in aceasta compoziția gata pregătită.  Tava am data-o la cuptor preincalzit, pentru 55 de minute la foc mediu. 

După racire se pudreaza cu zahar pudra. 

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie bine scursă.

2

Nu se va pune prea multa branza, deoarece riscam sa ingreunam compoziția iar prajitura nu se va mai coce uniform sau ramane necoapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandișpan cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clătite cu bere